Home / STAPPENPLAN

STAPPENPLAN

VOORLOPIG ONTWERP (schetsplan)

In het eerste gesprek worden uw wensen, eisen en mogelijkheden in kaart gebracht. Van daaruit wordt een voorlopig schetsplan opgesteld in een 3D-tekening. Vervolgens komt er een tweede gesprek waarin het schetsplan verder wordt besproken en eventuele verdere wensen en aanpassingen kunnen worden aangegeven. Ook de te gebruiken materialen worden in dit tweede gesprek besproken.

DEFINITIEF ONTWERP

Ik verwerk de eventuele besproken wijzigingen en leg de tekening nogmaals voor aan de opdrachtgever.

BOUWKUNDIGE TEKENING

Een bouwkundige tekening is opgebouwd uit elementen en deze wordt stap voor stap uitgebreid tot het de uiteindelijke bestektekening is waar vanaf een aannemer bouwen kan. Voor het zover is worden de aanvankelijke plannen steeds verder uitgewerkt en kan de tekening aan de welstandscommissie worden aangeboden. Bij akkoord kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

OMGEVINGSVERGUNNING

Tijdens het maken van de tekeningen voor de omgevingsvergunning komen ook andere onderwerpen aan bod, zoals sonderingen, bouwfysische- en constructieberekeningen. Deze berekeningen laat ik door externe deskundige partijen uitvoeren. Hierna wordt de aanvraag ingediend bij de gemeente.

BESTEKTEKENING

De eisen aan een bouwtekening zijn voor een omgevingsvergunning vrij streng. Het is bijna de bestektekening waar de laatste extra informatie nog aan toegevoegd wordt, zoals elektra, leidingwerk en maatvoering. Op basis van deze bestektekening maken aannemers hun prijs. De opdrachtgever maakt een keuze voor een aannemer en de bouw kan van start!


Bent u op zoek naar een ontwerp of bouwkundige tekening als basis voor uw bouwproject?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op om te kijken wat ik voor uw (ver)bouwplannen kan betekenen.
Het eerste gesprek kost u niets!

Top